Onze sprekers

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Dagen
Thema
Evi Knuts

Evi Knuts is als hoofd innovatie en valorisatie bij Hogeschool PXL verantwoordelijk voor de innovation office waarbij het team instaat voor het coachen van onderzoekshoofden en onderzoekers enerzijds bij het optimaliseren van hun innovatie-aanpak in co-creatie met bedrijven, organisaties en overheden en anderzijds het versterken de valorisatie van de onderzoeksoutput.

Wim Michiels

Wim Michiels is opgeleid als ingenieur en verkeerskundige. Toen hij twaalf was kreeg hij van zijn ouders zijn eerste computer, (een Amiga 500) en hij was onmiddellijk verk(n)ocht. Doorheen zijn hele carrière is het IT aspect in mobiliteit altijd datgene geweest wat hem het meest heeft geboeid. Toen de eerste universiteiten op ‘het internet’ gingen vond hij een opleiding in Manchester, UK waaraan hij zijn passie voor mobiliteit te danken heeft. Na enkele jaren in studiebureaus werkt hij nu met Ben Abelshausen aan IT toepassingen voor mobiliteitsonderzoek. De toepassingen zijn wereldwijd bruikbaar voor ingenieurs en verkeerskundigen die snelle en krachtige tools willen om de lokale verkeersnetwerken te bestuderen en te verbeteren. Ze leggen een sterke focus op communicatie en interactiviteit.

Anik Stalmans

Anik startte haar carrière in 1998 bij Cegeka. Aanvankelijk verkocht ze er een boekhoudpakket. Vervolgens trok ze naar de helpdesk en bekleedde nadien nog diverse management functies. Meer dan 25 jaar later is de handelsingenieur, gegroeid tot CHRO van de internationale IT-groep met hoofdzetel in Hasselt. Een schoolvoorbeeld van een carrière die boeit en bijwijlen verbaast door het fel meanderende traject, dat zich al meer dan 20 jaar in hetzelfde bedrijf ontspint.

Anik heeft samen met Cegeka een fantastisch groeiverhaal afgelegd. Het familiebedrijf Cegeka is meer dan 30 jaar geleden ontstaan na de sluiting van de Kempische Steenkoolmijnen. Vandaag is Cegeka hét leidende IT-bedrijf in België en een belangrijke internationale IT-speler actief in meer dan 10 Europese landen en door de recent overname van CTG ook in de US en India. Bij Cegeka neem je je carrière zelf in handen. Daar is Anik zelf het mooiste voorbeeld van. Ze is als salesmedewerker gestart. Vandaag is ze lid van het executive leadership team.

Anik is binnen en buiten Cegeka een rolmodel voor mensen met ambitie. Ze is de bezieler van het programma ‘CEO van je eigen carrière’. Via dit programma wil Anik medewerkers stimuleren om kans te grijpen om zich te ontwikkelen en te groeien.

Als CHRO leidt Anik de Cegeka-medewerkers door de snel veranderende wereld met een sterke focus op dienend leiderschap. Dienend leiderschap betekent: richting geven en verantwoordelijkheid geven. Het betekent ook: mensen horen, zien en waarderen, zodat ze zich goed voelen in hun vel.
Mensen die gelukkig zijn in hun job, dat zijn mensen die kansen zien, grijpen en zich al gaandeweg ontwikkelen om hun inzetbaarheid te garanderen. En dat is hoe we bij Cegeka naar welzijn kijken. In een maatschappij waarbij het vinden en behouden van medewerkers alsmaar belangrijker wordt, is deze Cegeka-filosofie van niet te onderschatten waarde.

Brecht Valcke

Gefascineerd door technologie vanaf jonge leeftijd, begon Brecht op zijn 19e als ondernemer in de sector van webontwikkeling. Enkele jaren later, in 2018, lanceerde hij Bothive en nam de positie van CEO op. Oorspronkelijk gericht op het ontwikkelen van sectorspecifieke chatbots, stuitte Bothive op de grenzen van traditionele NLP-technologieën. Deze uitdaging leidde tot een bredere focus op communicatieautomatisering voor accountants. De introductie van LLM-technologie gaf een nieuwe impuls aan de visie, culminerend in de creatie van Chathive, een dochterbedrijf gewijd aan het integreren van ChatGPT voor het maken van gepersonaliseerde communicatie-assistenten. Die het originele plan met Bothive vervult.

Hanne Renders
Gert Bergers

Gert Bergers is Business Consultant in de afdeling Advisory bij Esri Belux. Als senior consultant heeft hij uitgebreide ervaring met de introductie van nieuwe technologie en transformatieve trajecten waarbij hij zoekt naar win-win scenario’s die in elke stap waarde voor een organisatie realiseren. Negotiatie met alle type belanghebbenden is hem dan ook niet vreemd. Gespecialiseerd in de brugfunctie tussen Business en technische ICT staat hij voor een pragmatische en realistische aanpak. Als ex. ICT manager gaat hij ook de uitdaging niet uit de weg om verantwoordelijkheid op te nemen, een team te coachen en dan de fakkel door te geven.

Lara Dothee

Lara werkt als innovatie consultant bij KPMG Ignition en concentreert zich dagelijks op trends zoals ESG, AI, platformisatie, metaverse en 5G. Deze onderwerpen spelen een belangrijke rol in de sleutelexpertise van KPMG Ignition, waaronder E2E-innovatiemanagement, facilitering, innovatieplatforms en design thinking. Vanuit haar vorige baan bij ABInBev breidde Lara haar kennis uit op het gebied van teamwerk en crisismanagement. Als sociaal en dynamisch persoon bouwt zij met enthousiasme aan haar internationale netwerk.

Eva De Vrij

Eva is sinds 2022 aan de slag bij Mobiel 21 als Projectmedewerker Burgerparticipatie. Haar expertise in sociologie, stedenbouw en ruimtelijke planning komt handig van pas in de participatieprojecten die ze begeleidt. Zo werkt Eva onder meer samen met lokale overheden, burgers en schoolkinderen aan meer straten op mensenmaat.

Hajo Beeckman

Hajo Beeckman studeerde politieke wetenschappen en ruimtelijke planning en startte zijn loopbaan als onderzoeker bij de Universiteit van Gent en de KU Leuven, en daarna als directeur operaties en woordvoerder bij het Vlaams Verkeercentrum. In 2015 maakte hij de overstap naar de VRT. Daar werkt hij voor de verkeersredactie en voor VRT NWS. Je hoort en ziet hem regelmatig op Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, in de nieuwsuitzendingen en in duidingsprogramma’s. In 2018 won Beeckman de Grote Prijs Jan Wauters voor uitmuntend taalgebruik.

Michèle Cuvelier

Michèle Cuvelier (1992) studeerde Woordkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Sinds 2015 maakt ze radio bij Studio Brussel en combineert daar haar twee grote passies: taal en muziek. Gaandeweg kwam daar tv, podcasting en een columnreeks in HUMO bij.

Michèle is de geknipte host voor het thema ‘Future of Live Entertainment’. Sinds jaar en dag trekt ze naar festivals in binnen- en buitenland. Ze maakt er televisie, en ontving reeds tal van organisatoren in het festivalprogramma ‘Radar Op De Festivals’, waarbij duurzaamheid als topic steeds vaker naar boven komt.

Anuna De Wever

Anuna de Wever is een klimaat- en mensenrechtenactivist en auteur van ‘Wij zijn het klimaat’ en ‘Quel monde pour demain’. Anuna werd bekend als initiatiefnemer van ‘Spijbelen voor het klimaat’ in navolging van het internationale ‘School Strikes 4 Climate’, waarmee ze tal van jongeren opriep om te demonstreren voor het klimaat.

Sindsdien deed Anuna enorm veel ervaring op in haar werk aan klimaatbeleid voor de Greens/EFA groep en als Trade & Investment Policy Officer voor CAN Europe. Ze is momenteel ook actief in meerdere grassroots groepen die werken aan migratie en degrowth.

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is journalist, schrijver, regisseur en podcasthost. In 2017 verscheen haar autobiografie ‘Brief aan Cooper en de wereld’. Daarna schreef ze nog tal van boeken: kinderboek ‘Brown Girl Magic’ (2018), bijdrage aan ‘Zwart’ (2018), thriller ‘Black-out’ (2019), ‘Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme’ (2020), kinderboek ‘Brown Boy Joy’ (2022), en nog veel meer.

In 2020 debuteerde Dalilla als theatermaker bij NTGent met de voorstelling ‘her(e)’. Twee jaar later volgde het tweede theaterstuk ‘Us, (k)now’.
Dalilla is daarnaast vaste columnist voor De Standaard en host de podcast ‘Keihard’ met Jozefien Daelemans. Ze was te zien in verschillende televisieprogramma’s en geeft lezingen en vormingen. Ze is fellow aan de VUB, artist in residence bij NTGent en werkt als Trajectcoördinator Brugge 2030.